Čokoládová bábovka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
180 g cukr
3 ks vejce
150 g máslo
250 g hořká čokoláda
300 g polohrubá mouka
125 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní hořkou čokoládu nalámeme na kousky a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a máslem. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny a bílky vyšleháme v pevný sníh. Do žloutků po vyšlehání přimícháme rozpuštěnou čokoládu se smetanou a máslem, mouku s práškem do pečiva a nakonec našlehaný sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do bábovkové formy předem vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Záleží na troubě, proto bábovku kontrolujeme vpíchnutím špejle, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté vyklopíme a pocukrujeme.

  4. Čokoládovou bábovku se smetanou si vychutnáme při odpolední kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!