Čokobonbony pratety Anežky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
70 g mandle
250 g čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
1 lžíce silná černá káva
1 ks vanilkový lusk
100 g 100% tuk
podle potřeby
0 špetek potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni se 100% tukem, vylijeme s ní malé košíčky a necháme ztuhnout v chladu.

  2. Mezitím si připravíme krém. Lusk vanilky podélně rozkrojíme a seškrábneme dřeň do nerezové misky, přidáme celá vejce a cukr moučka. Nad parou šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá pěna. Necháme vychladnout, jakmile je hmota vlažná, vyšleháme do pěny máslo a postupně do něj zašleháme vaječnou pěnu. Nakonec do krému všleháme lžíci silné vychladlé černé kávy.

  3. Do ztuhlých košíčků stříkáme krém pomocí cukrářské zdobičky, povrch pokapeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme je drobně nasekanými mandlemi obarvenými zeleným Bretonem nebo jiným potravinářským barvivem. Čokobonbony necháme ztuhnout.

  4. Čokobonbony pratety Anežky servírujeme jako vynikající sladkost při různých svátečních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy