Čoko-mandlový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml rum
30 g cukr krupice
1 kelímek smetana ke šlehání
700 ml polotučné mléko
1 lžička mandlové aroma
1 balíček čokoládový pudinkový prášek
1 konzerva salko karamel

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládový pudink uvaříme podle návodu, ale ze 700 ml mléka a 30 g cukru. Vznikne nám řidší pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout.

  2. Do vychladlého pudinku přidáme salko karamel a vyšleháme elektrickým metlovým šlehačem na nejvyšší stupeň, směs by měla být hladká. Přilijeme rum, mandlové aroma, smetanu ke šlehání a na nejnižším stupni šleháme asi minutu. Podle chuti můžeme přidat více rumu nebo naředit či zjemnit mlékem. Hotový likér nakonec přelijeme do lahví a dáme chladit do ledničky.

  3. Čoko-mandlový likér rozléváme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy