Čočkovo-dýňová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
1 hrnek dýně hokaido
1 hrnek vařená červená čočka
podle chuti
sůl
libeček
sojová omáčka
umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Na recept budeme potřebovat předem uvařenou červenou čočku, uvaříme ji podle návodu na obalu. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na dno kastrolku dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme a přisypeme kostičky dýně. Osolíme, zakryjeme pokličkou a bez míchání dusíme asi 15 minut, dokud nám dýně nezměkne. V případě potřeby podlijeme trochou zeleninového vývaru nebo horké vody.

  3. K měkké dýni přidáme uvařenou čočku, promícháme a necháme chvíli společně prohřát. Čočkovo-dýňovou pomazánku zamícháme, dochutíme libečkem, umeoctem a sojovou omáčkou.

  4. Čočkovo-dýňová pomazánka nejlépe chutná ještě teplá. Můžeme ji podávat k čerstvému tmavému pečivu, ale skvěle chutná také jako náplň do palačinek, tortillových placek apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy