Civáňov chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky cukr
3 lžičky sůl
3 lžíce ocet
3 lžičky kmín
2 dl voda
1 kg hladká mouka
3 ks brambory vařené ve slupce
0.5 kostky kvasnice (65 - 70g)
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké brambory dobře očistíme a ve vodě uvaříme doměkka. Po uvaření je sloupneme a jemně nastrouháme. Všechny suroviny (brambory, mouku, vodu, kmín, cukr, ocet a sůl s kvasnicemi) zpracujeme na těsto. Necháme vykynout asi 30 minut.

  2. Formu vymastíme, vysypeme moukou a vyplníme těstem.

  3. Civáňov chléb pečeme uprostřed vyhřáté trouby nastavené na maximální teplotu cca 15 minut, potom 45 minut při mírné teplotě a na závěr 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení občas civáňov chléb potíráme slanou vodou (na vytvoření kůrky).

  4. Civáňov chléb podáváme jako přílohu. Recept je na 1 bochník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy