Citrusová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

14 stroužků česnek
2 ks cibule
1 hrnek voda
8 ks rajče
1 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
1 špetka dobromysl
0.5 lžičky pomerančová kůra
1 špetka mletý kmín
3 lžíce limetková šťáva
2 lžíce pomerančová šťáva
2 lžíce grapefruitová šťáva
1 ks zelená chilli paprička
0.5 lžičky grapefruitová kůra
0.5 lžičky limetková kůra
2 lžíce nakrájená dužina z limetky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
2 lžíce koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si ingredience, které postupně budeme dávat do hrnce.

  2. Jednu cibuli si necháme neoloupanou a rozpůlíme ji. Druhou cibuli oloupeme a na kostičky nakrájíme. Rozpůlenou a neoloupanou cibuli opékáme ve velké pánvi spolu s česnekem ve slupce. Česnek opečeme dozlatova, měl by také mírně změknout. Vše pak dáme na prkénko a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si nastrouháme kůru z citrusů.

  4. Ze zeleniny si uděláme vývar, který pak použijeme do polévky.

  5. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme nakrájenou cibuli dozlatova, přilijeme zeleninový vývar a vodu. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni chvíli povařit.

  6. Vychladlou cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme spolu s rajčaty, dobromyslí, chilli papričkou a kmínem. Vše přidáme do polévky a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.

  7. Do polévky pak přidáme kůru z citrusů, sůl a pepř. Ještě chvíli povaříme, asi tak dvě minuty a odstavíme. Vmícháme pak limetovou dužinu a citrusovou šťávu.

  8. Takhle připravenou citrusovou polévku můžeme dávat do talířů a zdobíme nakrájeným koriandrem. Podáváme s tortillovými chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy