Císařská bábovka podle tety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 6 ks vejce 30 dkg máslo 30 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 30 dkg hladká mouka 8 dkg hořká čokoláda 8 dkg vlašské ořechy 0 balíčků kypřící prášek do pečiva na ozdobu kakao cukr moučka podle chuti citronová kůra podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Císařská bábovka podle tety recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu a ořechy nasekáme nahrubo. V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, nasekané ořechy a čokoládu. Ve větší míse vyšleháme krém z másla, cukru moučka, nastrouhané citronové kůry, vanilkového cukru a špetky soli. Zvlášť vyšleháme vejce do pěny a postupné je zašleháváme do krému. Nakonec postupně vsypeme a vmícháme mouku s ořechy a čokoládou. Máslo i vejce použijeme o pokojové teplotě.
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Místo mouky můžeme formu vysypat plátky mandlí. Pomocí stěrky těsto přesuneme do formy.
Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Ještě teplou bábovku opatrné vyklopíme a můžeme ji pocukrovat nebo i posypat kakaem.
Císařskou bábovku podle tety nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.