Císařská bábovka podle tety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
6 ks vejce
30 dkg máslo
30 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg hladká mouka
8 dkg hořká čokoláda
8 dkg vlašské ořechy
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
kakao
cukr moučka
podle chuti
citronová kůra
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu a ořechy nasekáme nahrubo. V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, nasekané ořechy a čokoládu. Ve větší míse vyšleháme krém z másla, cukru moučka, nastrouhané citronové kůry, vanilkového cukru a špetky soli. Zvlášť vyšleháme vejce do pěny a postupné je zašleháváme do krému. Nakonec postupně vsypeme a vmícháme mouku s ořechy a čokoládou. Máslo i vejce použijeme o pokojové teplotě.

  2. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Místo mouky můžeme formu vysypat plátky mandlí. Pomocí stěrky těsto přesuneme do formy.

  3. Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Ještě teplou bábovku opatrné vyklopíme a můžeme ji pocukrovat nebo i posypat kakaem.

  4. Císařskou bábovku podle tety nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy