Čirá polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
70 g máslo
200 ml mléko
1 ks houska
muškátový oříšek
1 lžíce smetana ke šlehání
250 g hovězí maso
2 l hovězí vývar
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme hovězí vývar nebo drůbeží bez přídavku, podle toho čemu dáváte přednost.

  2. Housku z předchozího dne dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme namočenou zhruba 15 minut. Potom ji vymačkáme. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout.

  3. Maso pečlivě zbavíme šlach a blan. Nakrájíme na přiměřeně velké kousky a umeleme na mlýnku na maso. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo třeme asi 3 minuty do pěny a postupně vmícháme žloutky. Přidáme housku. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Utřené máslo se žloutky potom promícháme s masem, smetanou, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh.

  4. Pomoučněnýma rukama tvoříme malé knedlíčky a lžící je vkládáme do vroucího vývaru. Knedlíčky vaříme při mírné teplotě asi 10 minut.

  5. Čirou polévku s knedlíčky podáváme s vložkou (nudle, svítek) podle chuti nebo jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy