Čirá česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
3 ks brambory
1 špetka majoránka
1 hrst kmín
1 l voda
3 plátky chléb
6 plátků sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mladé brambory omyjeme a ve slupce nakrájíme na co nejmenší kostičky. Starší oloupeme. Vložíme do 1,5 l osolené vody, přivedeme k varu a ihned přidáme kmín, aby změkl. Dejte ho plnou hrst. Od doby varu vaříme 10 minut.

  2. Na pánvi mezitím lehce osmahneme na kostičky nakrájený chléb.

  3. 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky nebo kostičky podle libosti a během varu přidáme do hrnce s polévkou. Není to nutné, ale hezké. Těsně před koncem varu přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Někdo česnek a majoránku vůbec nevaří. Přidáme 2 lžíce oleje, nebo vlijeme ten z pánve. Kdo chce, dá si sádlo, máslo se nehodí. Chceme-li česnečku zahustit, přidáme 2 vejce. Nikdy nedáváme masox ani vegetu, jde o chuť česneku, majoránky a brambor. Jíška je těžce stravitelná, do vyprošťováku se nehodí. Cibuli necháme do cibulačky.

  4. Čirou česnečku servírujeme tak, že nejprve do talíře vhodíme pár krutonů, zalijeme polévkou a vsypeme dost nastrouhaného nebo natrhaného sýra. Nešetříme, dopřejte ho všem hodně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy