Číňanova játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 lžíce olej
200 g pórek
500 g vepřová játra
1 lžička maizena
špetka mletá pálivá paprika
0.5 lžíce worchestrová omáčka
2 lžíce tekuté maggi
podle chuti
pepř mletý
zálivka
6 lžic víno
na ozdobu
sekaná petrželka
příloha
vařená rýže

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na malé tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme játra a opékáme je asi 5 minut,vidličkou je obracíme.

  2. Smícháme víno, magi, worchester, maizenu, cukr, pepř a nalijeme na játra a za stálého míchání necháme šťávu mírně zhoustnout. Podle chuti dosolíme.

  3. Servírujeme s rýží a posypeme sekanou petrželkou a pálivou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy