Cibulo-česneková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
5 ks brambory
2 ks cibule
1 l voda
1 balíček lučina
1 špetka mletý kmín
2 lžíce rostlinný olej
1 špetka mletý zázvor
1 kostka zeleninový bujón
1 svazeček petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu na oleji nebo másle dorůžova. Zalijeme částí vody a necháme asi čtvrt hodiny povařit.

  2. Mezitím si oškrábeme brambory a pokrájíme na menší kousky. Poté ručním šlehačem rozsekáme cibuli v kastrolu na krémovitou hmotu. Přidáme pokrájené brambory, zbytek vody, koření, zeleninový bujón(není nutný), sůl podle chuti a vaříme opět přibližně čtvrt hodiny do změknutí brambor. Pak přidáme lučinu, kterou rozkvedláme v polévce a necháme lehce přejít varem. Nakonec polévku odstavíme, vmícháme do ní rozmačkaný česnek a posypeme pažitkou nebo petrželkou.

  3. Cibulovou-česnekovou polévku podáváme podle chuti s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy