Cibule plněná bulgurem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g sterilované žampiony
4 ks červená cibule
80 g bulgur
podle chuti
sůl
mletý pepř
kari koření
na ozdobu
petrželová nať
podle potřeby
olivový olej na smažení
200 ml vývar z cibulí

Postup přípravy receptu

  1. Větší červené cibule oloupeme a seřízneme jim vršky. Opatrně jim vydlabeme střed, až zůstane silnější vrstva vnější stěny. Takto připravené cibulové "misky" chvíli povaříme v lehce osolené vodě. Musí trochu změknout, ale udržet tvar. Vývar slijeme.

  2. Vydlabané vnitřky nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme a znovu orestujeme. Pak ke směsi přidáme bulgur a horký vývar z cibulí. Osolíme, přidáme kari, pepř podle chuti a vaříme asi 3 minuty. Pak necháme ještě pod pokličkou asi 20 minut dojít.

  3. Vzniklou směsí plníme připravené cibulové mističky a v troubě je krátce prohřejeme. Můžeme i v mikrovlnce.

  4. Cibule plněné bulgurem před podáním sypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!