Cibule plněná bulgurem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g sterilované žampiony 4 ks červená cibule 80 g bulgur podle chuti sůl mletý pepř kari koření na ozdobu petrželová nať podle potřeby olivový olej na smažení 200 ml vývar z cibulí
Postup Cibule plněná bulgurem recept
Postup přípravy receptu
-
Větší červené cibule oloupeme a seřízneme jim vršky. Opatrně jim vydlabeme střed, až zůstane silnější vrstva vnější stěny. Takto připravené cibulové "misky" chvíli povaříme v lehce osolené vodě. Musí trochu změknout, ale udržet tvar. Vývar slijeme.
Vydlabané vnitřky nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme a znovu orestujeme. Pak ke směsi přidáme bulgur a horký vývar z cibulí. Osolíme, přidáme kari, pepř podle chuti a vaříme asi 3 minuty. Pak necháme ještě pod pokličkou asi 20 minut dojít.
Vzniklou směsí plníme připravené cibulové mističky a v troubě je krátce prohřejeme. Můžeme i v mikrovlnce.
Cibule plněné bulgurem před podáním sypeme petrželkou.