Cibule jako zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g tuk
500 g cibule
podle chuti
cukr
sůl
jablečný ocet
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Zbylé cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do osolené vody a asi 4 minuty povaříme, scedíme a necháme odkapat.

  2. V hlubší pánvi si rozehřejeme tuk a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, okořeníme drceným kmínem, osolíme, přidáme cukr a podusíme doměkka. Podle chuti okyselíme octem.

  3. Cibuli jako zelí používáme podobně jako klasické sladkokyselé zelí v kombinaci s masem a knedlíky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!