Cibuláček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg máslo 6 ks cibule 1 sklenka suché bílé víno 0.5 kg uzený bůček 0.8 sklenice sterilované zelí 2 ks větší pórek podle chuti sůl grilovací koření mletý pepř mletá pálivá paprika
Postup Cibuláček recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka a na másle osmahneme.
Pekáček vymažeme a orestovanou cibuli a pórek do pekáčku vložíme.
Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a zamícháme. Přidáme sterilované zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky uzeného bůčku nebo anglickou slaninou.
Ve vyhřáté troubě cibuláček upečeme. Během pečení poléváme výpekem.
Cibuláček podáváme s chlebem.