Cibuláček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
6 ks cibule
1 sklenka suché bílé víno
0.5 kg uzený bůček
0.8 sklenice sterilované zelí
2 ks větší pórek
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka a na másle osmahneme.

  2. Pekáček vymažeme a orestovanou cibuli a pórek do pekáčku vložíme.

  3. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a zamícháme. Přidáme sterilované zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky uzeného bůčku nebo anglickou slaninou.

  4. Ve vyhřáté troubě cibuláček upečeme. Během pečení poléváme výpekem.

  5. Cibuláček podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy