Ciambellone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 2 hrnky mléko 8 hrnků mouka prášek do pečiva 2 lžičky skořice mletá 2 hrnky cukr moučka 2 lžičky vanilkový cukr 1 hrnek olivový olej Bertolli Classico 8211# Olio di Oliva kůra z 1 citronu mléko (zdobení) cukr krupice (zdobení) barevné zdobení (čokolávová rýže)
Postup Ciambellone recept
Postup přípravy receptu
-
Na pomoučeném válu zpracujeme těsto z mouky, vajec, cukru, mléka, skořice, olivového oleje, prášku do pečiva a citronové kůry. Těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké.
Poté je rozdělíme na 4 díly, z nichž vyválíme delší válce, které svineme do spirály. Ty potřeme mlékem, posypeme cukrem a barevným sypáním. Pečeme dozlatova asi 40 minut při 170 °C.
Zdroj: Bertolli.cz