Ciambellone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 hrnky mléko
8 hrnků mouka
prášek do pečiva
2 lžičky skořice mletá
2 hrnky cukr moučka
2 lžičky vanilkový cukr
1 hrnek olivový olej Bertolli Classico
8211# Olio di Oliva
kůra z 1 citronu
mléko (zdobení)
cukr krupice (zdobení)
barevné zdobení (čokolávová rýže)

Postup přípravy receptu

  1. Na pomoučeném válu zpracujeme těsto z mouky, vajec, cukru, mléka, skořice, olivového oleje, prášku do pečiva a citronové kůry. Těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké.

  2. Poté je rozdělíme na 4 díly, z nichž vyválíme delší válce, které svineme do spirály. Ty potřeme mlékem, posypeme cukrem a barevným sypáním. Pečeme dozlatova asi 40 minut při 170 °C.

  3. Zdroj: Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy