Chutnější francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
5 dkg máslo
1 kg brambory
2-3 ks cibule
300 g anglická slanina
400 g uzené maso
300 g eidam 30%
200 ml smetana Alpro
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme nebo protlačíme přes mřížku na malé kostičky. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Cibuli s anglickou slaninou osmažíme, přidáme povařené uzené maso a ještě chvíli podusíme. Na pokrájené brambory dáme osmaženou směs, osolíme a opepříme. Do hrnku vlijeme smetanu Alpro, přidáme 3 vejce a trochu mléka. Potom vše rozšleháme a vlijeme na připravenou směs. Nakonec bramborovou směs posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme trochou rozpuštěného másla.

  3. Bramborovou směs dáme zapéct do předehřáté trouby.

  4. Chutnější francouzské brambory podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy