Churros recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 300 ml voda 2 lžíce cukr krystal 250 g hladká mouka podle potřeby olej na obalení 4 lžíce cukr krupice 1 lžička mletá skořice
Postup Churros recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky přesejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a cukr. V malém hrnci rozehřejeme vodu s trochou oleje do varu. Nasypeme dovnitř mouku a mícháme vařečkou, až vznikne tuhé těsto. Po 2 minutách vypneme a necháme těsto zchladnout.
Do vychladlého těsta postupně zamícháme rozklepnuté vejce, dokud nám nevznikne jemné těsto. Hladké těsto dáme do sáčku s hvězdičkovou násadkou, ale může být i jiná.
Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi přibližně na 170 °C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, srdíčka a esíčka. Každý kousek necháme smažit asi 2 minuty do světle hněda.
Usmažené churros vyndáme na ubrousky, necháme odkapat přebytečný olej a obalíme je v cukru smíchaném se skořicí.
Churros podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou. Chutnají skvěle!