Churros recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
300 ml voda
2 lžíce cukr krystal
250 g hladká mouka
podle potřeby
olej
na obalení
4 lžíce cukr krupice
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do misky přesejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a cukr. V malém hrnci rozehřejeme vodu s trochou oleje do varu. Nasypeme dovnitř mouku a mícháme vařečkou, až vznikne tuhé těsto. Po 2 minutách vypneme a necháme těsto zchladnout.

  2. Do vychladlého těsta postupně zamícháme rozklepnuté vejce, dokud nám nevznikne jemné těsto. Hladké těsto dáme do sáčku s hvězdičkovou násadkou, ale může být i jiná.

  3. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi přibližně na 170 °C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, srdíčka a esíčka. Každý kousek necháme smažit asi 2 minuty do světle hněda.

  4. Usmažené churros vyndáme na ubrousky, necháme odkapat přebytečný olej a obalíme je v cukru smíchaném se skořicí.

  5. Churros podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou. Chutnají skvěle!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy