Chundelka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo 500 g brambory 4 dl mléko 1 ks cibule 120 g hladká mouka 1 l zeleninový vývar na ozdobu petrželka
Postup Chundelka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané, omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme z nich část tekutiny, přidáme 1 vejce a mouku a umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky.
Z těsta vykrajujeme lžičkou malé nočky, vkládáme je do vařícího osoleného vývaru a necháme chvíli povařit.
Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům. Za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce. Krátce povaříme a zalijeme horkým mlékem. Nakonec do polévky přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať.
Polévku chundelku podáváme horkou.