Chundelka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
500 g brambory
4 dl mléko
1 ks cibule
120 g hladká mouka
1 l zeleninový vývar
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané, omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme z nich část tekutiny, přidáme 1 vejce a mouku a umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky.

  2. Z těsta vykrajujeme lžičkou malé nočky, vkládáme je do vařícího osoleného vývaru a necháme chvíli povařit.

  3. Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům. Za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce. Krátce povaříme a zalijeme horkým mlékem. Nakonec do polévky přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať.

  4. Polévku chundelku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy