Chudina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 2 lžíce sůl 5 ks vejce 80 g strouhanka 1 kg brambory 1 lžíce majoránka 2 lžíce grilovací koření 1 lžička mletý pepř 350 g polohrubá mouka 300 g anglická slanina 2 balíčky kysané zelí 350 g gothaj na potření 70 g vepřové sádlo
Postup Chudina recept
Postup přípravy receptu
-
Třetinu brambor nastrouháme najemno, zbylé brambory nahrubo. Přidáme na menší kousky nakrájenou anglickou a gothaj. Vš promícháme se strouhankou, kořením, solí, prolisovaným česnekem, vajíčky, nahrubo překrájeným kysaným zelím bez láku a polohrubou moukou. Vše dokonale promícháme a ochutnáme, zda je směs dostatečně slaná.
Připravíme si sádlem vymaštěný pekáč. Těsto do něj vyklopíme do asi 4 cm silné vrstvy, pekáč zakryjeme alobalem nebo druhým plechem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečeme asi hodinu. Pak odklopíme, těsto pomažeme sádlem, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě asi 40 minut. Výsledná barva je zlatohnědá až tmavě zlatohnědá a chudina jde bez problémů zatepla vyklopit z pekáče.
Chudinu nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem nebo jen tak.