Chudina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 lžíce sůl
5 ks vejce
80 g strouhanka
1 kg brambory
1 lžíce majoránka
2 lžíce grilovací koření
1 lžička mletý pepř
350 g polohrubá mouka
300 g anglická slanina
2 balíčky kysané zelí
350 g gothaj
na potření
70 g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Třetinu brambor nastrouháme najemno, zbylé brambory nahrubo. Přidáme na menší kousky nakrájenou anglickou a gothaj. Vš promícháme se strouhankou, kořením, solí, prolisovaným česnekem, vajíčky, nahrubo překrájeným kysaným zelím bez láku a polohrubou moukou. Vše dokonale promícháme a ochutnáme, zda je směs dostatečně slaná.

  2. Připravíme si sádlem vymaštěný pekáč. Těsto do něj vyklopíme do asi 4 cm silné vrstvy, pekáč zakryjeme alobalem nebo druhým plechem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečeme asi hodinu. Pak odklopíme, těsto pomažeme sádlem, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě asi 40 minut. Výsledná barva je zlatohnědá až tmavě zlatohnědá a chudina jde bez problémů zatepla vyklopit z pekáče.

  3. Chudinu nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy