Chudé halušky s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
850 ml voda
1 kg polohrubá mouka
2 balíčky kysané zelí
podle potřeby
olej
mletá sladká paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme vodu, osolíme a rozkvedláme vejce postupně přidáváme mouku. Vymícháme hladké těstíčko.

  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přes síto na halušky do vody tvoříme halušky. Vaříme je, než vyplavou na povrch. Uvařené halušky vyjmeme, případně propláchneme.

  3. Mezitím si kysané zelí podle chuti propláchneme a překrájíme.

  4. V hrnci rozpálíme olej a vložíme zelí a smažíme, dokud zelí nezesklovatí. Pak je osolíme, osladíme a přidáme sladkou mletou papriku. Zelí už jen krátce osmahneme.

  5. Nakonec chudé halušky smícháme se zelím a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy