Chudé halušky s hlávkovým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hlávkové zelí
podle potřeby
sůl
olej na smažení
těstíčko
2 ks vejce
850 ml voda
1 kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme vodu, osolíme a rozkvedláme vejce. Postupně přidáváme mouku a vymícháme hladké těstíčko.

  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přes síto na halušky tlačíme těstíčko. Halušky vaříme, až vyplavou na povrch. Pak je vyjmeme a propláchneme studenou vodou.

  3. Zatím si očistíme zelí, rozčtvrtíme jej a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme olej a vložíme zelí a smažíme dozlatova. Zelí osolíme a případně i trochu okyselíme octem a osladíme cukrem. Záleží na chuti. Nakonec zelí osolíme.

  4. Nakonec halušky smícháme se zelím.

  5. Chudé halušky s hlávkovým zelím podáváme nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy