Chuďasova gulášovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks brambory
1 ks cibule
4-5 plátků tvrdý chléb
podle chuti
sůl
1 lžíce sádlo
uzenina
1 kostka masox
mletý pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
zeleninová nať

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý chleba rozdrtíme na větší kousky a zalijeme asi poloviční dávnou vody. Chléb necháme asi 30 minut nabobtnat. Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo. Uzeninu také nakrájíme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Rozmočený chléb smícháme s cibulí a na mírném ohni vaříme, až se chléb začne rozvářet. Pak rozvar rozmixujeme nebo propasírujeme. Při mixování dejte pozor, rozvar hodně pění.

  3. Mezitím na tuku osmahneme nakrájenou uzeninu a zalijeme druhou polovinou vody. Přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Můžeme přidat kostku masového bujonu. Uvařené brambory vlijeme do rozmixovaného chleba. Chuďasovu gulášovku okořeníme pepřem, sladkou a špetkou pálivé paprik a osolíme. Gulášovku již jen krátce povaříme a doplníme zelenou natí nebo bylinkami.

  4. Chuďasovu gulášovku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy