Chorvatské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce máslo
petrželka
750 g brambory
2 ks žloutek
1 ks cibule
0.1 l bílé víno
muškát

Postup přípravy receptu

  1. Brambory s cibulí a česnekem oloupeme. Brambory uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Čerstvou petrželku nasekáme.

  2. Na másle podusíme nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okořeníme muškátem, přidáme česnek. Chvíli je dusíme, pak přilijeme víno se žloutky a mícháme, až máme chorvatské brambory hotové.

  3. Chorvatské brambory podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy