Chlodnik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 dl kysaná smetana
1 ks salátová okurka
1 ks sterilovaná okurka
180 g červená řepa
2 ks vejce natvrdo
2 dl nálev ze sterilovaných okurek
80 g vařené telecí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvý kopr
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Omytou červenou řepu uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Telecí maso dopředu uvaříme doměkka.

  2. K řepě přidáme nálev z okurek, kysanou smetanu, na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a maso. Vše dobře promícháme. Do polévky vložíme oloupanou a na kolečka nakrájenou menší salátovou okurku i pokrájená vejce. Dochutíme nasekanou pažitkou a koprem, osolíme a opepříme.

  3. Polévku Chlodnik necháme před podáváním dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy