Chlebová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

85 g máslo
1 ks cibule
1 ks citron
500 g houby
150-200 g chléb bílý
100 ml smetana ke šlehání
1 l slepičí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Očistíme houby, otřeme papírovým ubrouskem, jemně nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a osolíme, opepříme podle chuti. Houby za stálého míchání dusíme dokud se všechna voda neodpaří.

  2. Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a chléb za stálého míchání osmažíme. Dáváme pozor aby ani trochu nezčernal. Mohlo by to pokazit výslednou chuť. Nakonec chléb zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přidáme houby a na závěr vmícháme smetanu. Polévku dle potřeby přisolíme a opepříme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!