Chatové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 ks červená paprika
6 dl vývar z kostky
1 lžíce čerstvá petrželka
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
podle chuti
sůl
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať
podle potřeby
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém sádle z konzervy dosucha opražíme umytou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z kostky, přidáme oloupanou celou cibuli a osolíme, opepříme. Přidáme čerstvou posekanou petrželku a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Pod pokličkou asi 5 minut vaříme.

  2. Poté k rýži přidáme na kostičky pokrájené maso z konzervy i se šťávou, promícháme a na mírném ohni dodusíme. Můžeme přidat i nasbírané a podušené čerstvé houby.

  3. Na talíře dáme kopeček rizota, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Dokola chatového rizota nasypeme sterilovaný hrášek a kukuřici. A můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy