Chalupnická polévka z podmáslí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
kmín
600 ml voda
3 lžíce krupice
800 ml podmáslí
2 lžíce hladká mouka
polévkové koření
příloha
2 ks vejce
2 lžíce máslo
4 plátky veka
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vodu se solí a kmínem a přivedeme ji k varu. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. V podmáslí rozmícháme mouku a krupici. Když je voda vroucí, vlijeme do ní po částech zahuštěné podmáslí. Vše necháme provařit. Polévku ochutíme polévkovým kořením, podle chuti osolíme, odstavíme a vmícháme do ní máslo.

  3. Připravíme si toasty. Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě poloviny, potřeme je máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě a teplé podáváme k polévce.

  4. Do každé porce hotové polévky vkládáme půlku natvrdo uvařeného vejce rozkrájeného na větší kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy