Chalupářská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce máslo
2 ks cibule
1 lžička kmín
1 kostka vývar z masoxu
1 lžíce hladká mouka
600 g vepřová játra
podle chuti
sůl
worcestrová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolku dáme olej a máslo, necháme rozpustit a rozehřát. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nakrájená játra, okmínujeme a ze všech stran je orestujeme.

  2. Osmažená játra vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, uděláme jíšku, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Ochutíme worcestrem, pepřem a solí.

  3. Chalupářská játra podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!