Chalupářská játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 lžíce máslo 2 ks cibule 1 lžička kmín 1 kostka vývar z masoxu 1 lžíce hladká mouka 600 g vepřová játra podle chuti sůl worcestrová omáčka mletý černý pepř
Postup Chalupářská játra recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolku dáme olej a máslo, necháme rozpustit a rozehřát. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nakrájená játra, okmínujeme a ze všech stran je orestujeme.
Osmažená játra vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, uděláme jíšku, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Ochutíme worcestrem, pepřem a solí.
Chalupářská játra podáváme s bramborem nebo rýží.