Chabašťová polévka s uzeným bůčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
100 g cibule
100 g sádlo
2 l voda
250 g fazole
100 g hladká mouka
500 g uzený bůček
300 g hlávkové zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané a vyprané fazole zalijeme studenou vodou tolik, aby byly dostatečně potopené, fazole necháme 5 - 6 hodin máčet. V téže vodě potom fazole povaříme, dolijeme převařenou vodou, přidáme syrový uzený bůček a vaříme skoro doměkka.

  2. Hlávkové zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrouháme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.

  3. Vařený uzený bůček vyjmeme a do polévky přidáme nakrouhané hlávkové zelí, které trochu povaříme. Na tuku opražíme dorůžova cibuli, přidáme hladkou mouku, uděláme jíšku a potom jíškou zahustíme polévku. Přidáme utřený česnek, na menší kostky nakrájený uzený bůček, opepříme, osolíme a necháme 5 minut povařit.

  4. Chabašťovou polévku s uzeným bůčkem podáváme jako sytý chutný pokrm s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy