Chabašťová polévka s uzeným bůčkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek 100 g cibule 100 g sádlo 2 l voda 250 g fazole 100 g hladká mouka 500 g uzený bůček 300 g hlávkové zelí podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Chabašťová polévka s uzeným bůčkem recept
Postup přípravy receptu
-
Přebrané a vyprané fazole zalijeme studenou vodou tolik, aby byly dostatečně potopené, fazole necháme 5 - 6 hodin máčet. V téže vodě potom fazole povaříme, dolijeme převařenou vodou, přidáme syrový uzený bůček a vaříme skoro doměkka.
Hlávkové zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrouháme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.
Vařený uzený bůček vyjmeme a do polévky přidáme nakrouhané hlávkové zelí, které trochu povaříme. Na tuku opražíme dorůžova cibuli, přidáme hladkou mouku, uděláme jíšku a potom jíškou zahustíme polévku. Přidáme utřený česnek, na menší kostky nakrájený uzený bůček, opepříme, osolíme a necháme 5 minut povařit.
Chabašťovou polévku s uzeným bůčkem podáváme jako sytý chutný pokrm s čerstvým chlebem nebo pečivem.