Česnekoví šneci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 kostky cukr 1 dl olej sůl 0 l mléko 1 ks droždí 1 kg hladká mouka náplň 8 stroužků česnek máslo na potření 2 ks vejce
Postup Česnekoví šneci recept
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a cukr. Mléko necháme asi 15 minut nakynout v teplém místě. Pak přidáme ostatní suroviny na těst a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi hodinu kynout.
Zatím si očistíme česnek, prolisujeme a vmícháme do másla spolu s trochou soli.
Kynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme a potřeme máslovou směsí. Svineme jako závin a nožem šikmo nakrájíme, abychom získali trojúhelníčky. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Takto postupujeme se všemi díly.
Česnekové šneky potřeme vejcem, posypeme podle chuti kmínem, sezamem nebo obojím. Šneky pečeme v horké troubě dorůžova.
Upečené česnekové šneky podáváme teplé i studené.