Česnekoví šneci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 kostky cukr
1 dl olej
sůl
0 l mléko
1 ks droždí
1 kg hladká mouka
náplň
8 stroužků česnek
máslo
na potření
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a cukr. Mléko necháme asi 15 minut nakynout v teplém místě. Pak přidáme ostatní suroviny na těst a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi hodinu kynout.

  2. Zatím si očistíme česnek, prolisujeme a vmícháme do másla spolu s trochou soli.

  3. Kynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme a potřeme máslovou směsí. Svineme jako závin a nožem šikmo nakrájíme, abychom získali trojúhelníčky. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Takto postupujeme se všemi díly.

  4. Česnekové šneky potřeme vejcem, posypeme podle chuti kmínem, sezamem nebo obojím. Šneky pečeme v horké troubě dorůžova.

  5. Upečené česnekové šneky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy