Česko-milánský slaný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g parmazán
2-3 lžíce tuk na vymazání
náplň
2-3 ks rajče
1 ks středně velká cibule
100-250 ml rajčatová pasta
2-3 lžíce slunečnicový nebo olivový olej
2-3 lžičky milánská směs na špagety
400 g kuřecí maso ze stehenních nebo prsních řízků
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a kuřecí maso na menší kousky. Na dvou lžících oleje necháme na pánvi zesklovatět cibulku. Následně přidáme kuřecí maso a dvě až tři lžičky koření milánská směs na špagety nebo kombinaci tyminánu, oregana, bazalky a česneku. Když je maso opečené, přidáme dvě až tři větší rajčata a podle chuti rajčatovou pastu. Maso dusíme doměkka.

  2. Plech vymažeme olejem, omegou, jiným 100% tukem, případně ho vyložíme pečícím papírem.

  3. Listové těsto rozválíme na velikost plechu. Kuřecí směs rovnoměrně rozetřeme na listové těsto a posypeme sýrem (nejlépe parmazánem, případně i eidamem nebo jiným oblíbeným tvrdým sýrem). Pokud použijeme jiný sýr než parmazán, dáme ho jednou tolik.

  4. Slaný koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C v klasické troubě nebo na 150 °C v horkovzdušné troubě.

  5. Česko-milánský slaný koláč po nakrájení podáváme jako svačinku, večeři nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy