Červencová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks brambory
200 g chřest
1-2 ks mrkev
1 špetka šafrán
200 ml bílé víno
2 lžičky olivový olej
1 l zeleninový vývar
1 řapík řapíkatý celer
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
na ozdobu
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme na delší nudličky. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky, celer na malé kostky.

  2. Do hrnce dáme olivový olej a krátce na něm osmažíme prolisovaný česnek a celer. Základ zalijeme vroucím vývarem. Přidáme brambory, mrkev a špetku šafránu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí ji vaříme 15 - 20 minut. Asi 10 minut před dokončením přidáme na kousky pokrájený chřest a přilijeme víno. Červencovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Červencovou polévku rozdělíme na talíře a porce zdobíme snítkou kopru. Polévku podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy