Červencová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 ks brambory 200 g chřest 1-2 ks mrkev 1 špetka šafrán 200 ml bílé víno 2 lžičky olivový olej 1 l zeleninový vývar 1 řapík řapíkatý celer 1 špetka strouhaný muškátový oříšek na ozdobu čerstvý kopr
Postup Červencová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme na delší nudličky. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky, celer na malé kostky.
Do hrnce dáme olivový olej a krátce na něm osmažíme prolisovaný česnek a celer. Základ zalijeme vroucím vývarem. Přidáme brambory, mrkev a špetku šafránu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí ji vaříme 15 - 20 minut. Asi 10 minut před dokončením přidáme na kousky pokrájený chřest a přilijeme víno. Červencovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
Červencovou polévku rozdělíme na talíře a porce zdobíme snítkou kopru. Polévku podáváme nejlépe teplou.