Čertovské medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřová panenka
marináda
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
100 ml světlé pivo
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce ostrý kečup
1 lžička worcesterová omáčka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z nadrobno pokrájené střední cibule, dijonské hořčice, ostrého kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva, posekané chilli papričky (nemusí být celá) a soli připravíme marinádu.

  2. Z vepřové panenky nakrájíme medailonky, které lehce naklepeme, nebo raději jen promačkáme prsty. Vepřové maso dáme do marinády a necháme v chladu nejméně tři hodiny proležet. Poté čertovské medailonky opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme zbylou marinádou a krátce podusíme.

  3. Čertovské medailonky podáváme posypané jemně nakrájenou chilli papričkou, pokrm můžeme doplnit chlebem nebo malými bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy