Čertovské bochánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks žloutek
200 g cukr moučka
1 lžička mletý bílý pepř
300 g polohrubá mouka
1 špetka mletý zázvor
1 špetka drcený hřebíček
poleva
2 ks bílek
200 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, žloutky a cukr utřeme do světlé pěny. Přidáme mouku, pepř, hřebíček a zázvor. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté fólií asi 15 minut v chladu odpočinout.

  2. Pak z těsta vyválíme stejně velké válečky, ze kterých odkrajujeme a v rukou tvarujeme malé bochánky.

  3. Bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírm a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 30 minut.

  4. Po upečení potřeme bochánky citronovou polevou, kterou získáme vymícháním všech ingrediencí. Čertovské bochánky ozdobíme podle fantazie ořechy, kokosem, rozinkami nebo barevným cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy