Černobílá roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
80 g máslo
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
2 lžíce kokos
3 lžíce káva
80 g cukr moučka
250 g sušenky
1-3 lžíce citronová šťáva
krém
máslo
250 ml mléko
cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Černobílá roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinku a obou cukrů uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo podle chuti a za občasného míchání necháme vychladnout.
Sušenky nastrouháme nebo rozmixujeme, přidáme změklé máslo, kokos, cukr, kávu, kakao, rum a citronovou šťávu. Umícháme hmotu, kterou vyválíme na obdélník. Těsto potřeme pudinkovým krémem a opatrně svineme. Černobílou roládu zabalíme do alobalu a uložíme do chladu ztuhnout.
Ztuhlou černobílou roládu krájíme na šikmé plátky.