Čerešňák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
150 g cukr
špetka sůl
250 g máslo
4 ks žloutek
0.5 balíčku prášek do pečiva
500 g míchaná mouka
náplň
70 g strouhanka
4 ks bílek
1 kg třešně
1-2 špetky mletá skořice
citronová kůra
100 g mleté ořechy
na ozdobu
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, žloutků, prášku do pečiva a soli připravíme těsto a rozdělíme ho na půlky. Třešně nebo jiné ovoce umyjeme, vypeckujeme a necháme okapat na sítku.

  2. Připravíme si náplň. Do tuhého sněhu ze 4 bílků zamícháme cukr, trochu skořice, citronovou kůru, mleté ořechy, strouhanku a vypeckované třešně.

  3. Jednu půlku těsta vyválíme a přeložíme na vymazaný plech. Těsto poklademe třešňovou náplní. Přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta, propícháme vidličkou, potřeme mlékem. Připravený čerešňák pečeme v předehřáté troubě.

  4. Hotový čerešňák posypeme cukrem s vanilkou a trochu vychladlý nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy