Celerovo-zázvorová polévka od Barchy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 ks cibule
100 ml smetana
1 ks celer
0 l voda
1 ks petržel
3 kuličky nové koření
5 kuliček celý pepř
2 ks bobkové listy
podle chuti
pažitka
fenykl
muškátový oříšek
bujon
na ozdobu
jarní cibulka
suchý paprikový salát
podle potřeby
panenský olivový salám

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel očistíme a nakrájíme na kostky. Velký celer očistíme. Pažitku nasekáme nadrobno. Suchý paprikový salám nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Muškátový oříšek nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na másle dozlatova osmahneme 3 nakrájené cibule, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku (podle jeho kvality), na kostky nakrájenou petržel, celý čerstvý fenykl, celý velký celer, část nasekané pažitky, bujon, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme asi 0,8 l vody, podusíme pomalu pěkně doměkka asi tak hodinu, aby jsme to mohli potom v klidu směs rozmixovat najemno. Dosolíme a zjemníme nejlépe asi 100 ml smetany, ale plnotučným mlékem taky nic nezkazíme.

  3. Mezitím si připravíme do hrnce panenský olivový olej, na kterém orestujeme dokřupava paprikový salám s jarní cibulkou. Každý si ale může orestovat, co bude chtít.

  4. Celerovo-zázvorovou polévku od Barchy podáváme tak, že krém nalitý na talíře ozdobíme restovanou směsí salámu s jarní cibulkou a posypeme najemno nakrájenou pažitkou. V hrnci s polévkovým krémem by měla stát lžíce. Měla by být hustá jak od babičky, ale zase ne jak kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy