Celerové tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těsto
sůl
150 g tuk
100 g celer
150 g polohrubá mouka
200 g tvrdý sýr
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Celer nejprve důkladně očistíme a následně vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme ho, dokud nezměkne.

  2. Uvařený, měkký celer scedíme a necháme vychladnout. Celer nastrouháme najemno do větší mísy. Tvrdý sýr rovněž nastrouháme a přidáme k celeru. Mouku prosejeme a také přidáme k celeru. Ještě přidáme tuk a sůl a vypracujeme těsto.

  3. Pomoučíme vál a těsto rozválíme v plát. Vrchní stranu potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Plech vymažeme tukem. Z plátu vykrajujeme nožem nebo vykrajovacím kolečkem tenčí proužky, které klademe na plech.

  5. Takto připravené tyčinky pečeme v předehřáté troubě při 170°C.

  6. Upečené celerové tyčinky necháme trochu vychladit, aby nebyly horké a můžeme je podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!