Celerenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
110 g máslo
110 g celer
110 g eidam
120 g hrubá mouka
1 špetka drcený kmín
1 kostka tavený sýr
1 špetka mletá sladká paprika
150 g vařené brambory ve slupce
podle potřeby
sůl
vegeta
hladká mouka na vál
na potření
1 ks žloutek
mléko
na ozdobu
sezamové semínko
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a jemně nastrouháme na vál. Přidáme prosátou mouku, máslo, nastrouhaný celer a sýr. Přidáme tavený sýr, vejce, drcený kmín, vegetu, sůl a mletou papriku. Těsto důkladně zpracujeme.

  2. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát. Vypichujeme čtverečky, přeneseme je

  3. na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Celerenky potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou mléka a posypeme hrubou solí a sezamovými semínky. Celerenky pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Upečené celerenky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy