Celerenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 110 g máslo 110 g celer 110 g eidam 120 g hrubá mouka 1 špetka drcený kmín 1 kostka tavený sýr 1 špetka mletá sladká paprika 150 g vařené brambory ve slupce podle potřeby sůl vegeta hladká mouka na vál na potření 1 ks žloutek mléko na ozdobu sezamové semínko hrubá sůl
Postup Celerenky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a jemně nastrouháme na vál. Přidáme prosátou mouku, máslo, nastrouhaný celer a sýr. Přidáme tavený sýr, vejce, drcený kmín, vegetu, sůl a mletou papriku. Těsto důkladně zpracujeme.
Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát. Vypichujeme čtverečky, přeneseme je
na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Celerenky potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou mléka a posypeme hrubou solí a sezamovými semínky. Celerenky pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečené celerenky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.