Čanachi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 60 g cibule 100 g rajče 250 g lilek 600 g skopové maso podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř podle potřeby bujon
Postup Čanachi recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na velké kostky, cibuli nadrobno, lilky a rajčata na plátky a česnek prolisujeme. Skopové maso očistíme a pokrájíme na větší kousky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Do ohnivzdorné nádoby dáme nakrájené brambory a promícháme s nakrájenou cibulí. Na to klademe pokrájené maso, plátky lilků, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme utřený česnek rozmíchaný v bujonu a koření.
Vše zakapeme olejem a dusíme v troubě. Ke konci dušení přidáme na plátky nakrájená rajčata a podusíme.
Čanachi podáváme v nádobě, v níž se pokrm připravoval.