Čanachi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
60 g cibule
100 g rajče
250 g lilek
600 g skopové maso
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na velké kostky, cibuli nadrobno, lilky a rajčata na plátky a česnek prolisujeme. Skopové maso očistíme a pokrájíme na větší kousky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Do ohnivzdorné nádoby dáme nakrájené brambory a promícháme s nakrájenou cibulí. Na to klademe pokrájené maso, plátky lilků, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme utřený česnek rozmíchaný v bujonu a koření.

  3. Vše zakapeme olejem a dusíme v troubě. Ke konci dušení přidáme na plátky nakrájená rajčata a podusíme.

  4. Čanachi podáváme v nádobě, v níž se pokrm připravoval.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy