Čajovo-punčová esence recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.4 l rum
200 g cukr krupice
citronová kůra
citronová šťáva
pomerančová kůra
pomerančová šťáva
0.5 l silný čaj

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč a citron důkladně omyjeme a skrojíme tence kůru. Z obojího vymačkáme šťávu.

  2. Obojí kůru vložíme do šťávy z citronu a přilijeme čaj, přisypeme cukr a přidáme pomerančovou šťávu. Za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak ihned sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Všechnu kůru vyjmeme, přilijeme rum a promícháme.

  3. Čajovo-punčovou esenci nalijeme do čistě vymytých lahví se šroubovacím uzávěrem. Přidává se do horkého vína nebo vody.

  4. Z uvedeného množství budou asi 2 láhve o obsahu 7dl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy