Čachtické medovníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 lžíce med
280 g cukr krupice
120 g cukr moučka
1 kostka margarín
0.3 lžičky mletá skořice
1 kg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
0.5 lžičky soda bikarbona
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, cukru, mouky, tuku, rozehřátého medu, prášku do perníku, mleté skořice a sody vypracujeme těsto a necháme uležet v lednici nejméně 12 hodin.

  2. Těsto před dalším zpracováváním ještě dobře promísíme, abychom z něj dostali ven vzduch. Těsto na medovníky vyválíme na tloušťku 5 mm. V troubě vyhřáté na 230 - 250 °C je upečeme.

  3. Po vytáhnutí z trouby čachtické medovníky co nejrychleji potřeme rozšlehaným vejcem a uložíme na rovnou desku vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy