Čabajkové tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
25 dkg tuk
1 ks cibule
25 dkg hladká mouka
25 dkg polohrubá mouka
1 špetka drcený pepř
1 špetka drcený kmín
20 dkg tvrdý sýr
2 ks čabajka
na potření
1 ks žloutek
na ozdobu
sezam
mák
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané čabajky, sýr a oloupanou cibuli pomeleme na masovém strojku. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, kmín a tuk. Vypracujeme tužší těsto a asi hodinu ho necháme odpočinout v chladničce.

  2. Pak těsto postupně zpracováváme. Vždy odkrojujeme pouze kus těsta a zbytek necháme v chladničce. Nejprve rozválíme těsto na silnější váleček, pak z něj nakrájíme menší kousky a ty formujeme do různě tvarovaných tyčinek.

  3. Čabajkové tyčinky dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme semínky podle chuti.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy