Bzenecký řízek od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vepřová kotleta
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
na obalení
1 ks vejce
10 ks brambory
3 hrstě hladká mouka
příloha
1 l červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Z tradičních přísad uděláme do větší mísy bramborákové těsto. Nastrouháme asi deset větších brambor, přidáme jedno velké vejce, hrst majoránky, podle chuti sůl, drcený kmín, asi pět větších prolisovaných stroužků česneku a zahustíme hladkou nebo polohrubou moukou.

  2. Kotlety nakrájené na tenké plátky, osolíme, opepříme a naklepeme.

  3. V pánvi rozehřejeme asi 1 cm vysokou vrstvu oleje. Na rozehřátý olej vložíme lžící a rozetřeme menší množství bramborákového těsta ve tvaru a velikosti kotlet a na něj co nejdříve jemně přitiskneme maso.

  4. Po chvilce na maso přidáme zhruba stejné množství bramborákového těsta jako dospod a jemně ho rozetřeme po kotletě. Jemně nadzvedneme a pokud je spodní vrstva těsta propečená dozlatova, opatrně převrátíme podběračkou na druhou stranu masa. Vznikne nám tak dozlatova propečený řízek s překvapením.

  5. Bzenecký řízek od maminky podáváme s větším množstvím vařeného červeného zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy