Bystrické řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g vepřové maso (kýta)
těstíčko
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
200 g brambory
pepř
40 g hladká mouka
1 dl horké mléko
podle potřeby
olej na smažení
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty naklepeme a osolíme.

  2. Syrové brambory oloupeme, umyjeme a jemně nastrouháme. Zalijeme je horkým mlékem, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, vejce, mouku a vypracujeme husté těstíčko.

  3. Plátky masa v bramborovém těstíčku namočíme a pomaličku smažíme v rozehřátém oleji.

  4. Hned po usmažení bystrické řízky posypeme strouhaným sýrem. Výborná je i niva. Bystrické řízky podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy