Bystrické řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g vepřové maso (kýta) těstíčko 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 200 g brambory pepř 40 g hladká mouka 1 dl horké mléko podle potřeby olej na smažení strouhaný sýr
Postup Bystrické řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty naklepeme a osolíme.
Syrové brambory oloupeme, umyjeme a jemně nastrouháme. Zalijeme je horkým mlékem, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, vejce, mouku a vypracujeme husté těstíčko.
Plátky masa v bramborovém těstíčku namočíme a pomaličku smažíme v rozehřátém oleji.
Hned po usmažení bystrické řízky posypeme strouhaným sýrem. Výborná je i niva. Bystrické řízky podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.