Bylinný krém s masovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce máslo
750 cl mléko
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
125 g mleté hovězí maso
125 cl smetana na vaření
podle chuti
strouhanka
150 g bylinky
masox
citronová šťáva
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nasekáme omyté a osušené bylinky. Dobrá je pažitka, petrželka, kerblík nebo jiné bylinky. Prostě podle chuti. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Nakrájenou cibuli společně s polovinou bylinkové směsi podusíme asi 5 minut na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme zhruba 1 sklenkou vody a asi 10 minut vaříme. Pak přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Bylinný krém odstavíme.

  3. Do masové hmoty vmícháme bílek a strouhanku, přidáme lžíci sekaných bylinek, muškátový oříšek a žloutek rozkvedlaný ve smetaně. Mleté maso lze nahradit jemně posekanou šunkou. Z této hmoty pak utvoříme malé knedlíčky. Masové kuličky vložíme do polévky a uvaříme. Polévku dochutíme masoxem, solí, pepřem a zbytkem čerstvých bylinek, případně zakápneme citronovou šťávou.

  4. Bylinný krém s masovými knedlíčky podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy