Buzara z ráčků po rybářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
50 g strouhanka
300 g cibule
500 g rajče
4 dl bílé víno
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce citronová šťáva
1 l rybí vývar
mletý černý pepř
2 kg rak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi si rozehřejeme olej a cibuli osmahneme. Přidáme česnek a petrželovou nať. Lehce orestujeme. Pak přidáme rajčata a vše podusíme. Přidáme strouhanku, podlijeme rybím vývarem a necháme dobře přovařit.

  3. Ráčky narovnáme do kastrolu a zalijeme touto omáčkou. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy