Buriášky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
500 g brambory
0.2 l mléko
200 g hrubá mouka
2 lžíce sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme je a necháme pořádně vychladnout.

  2. Potom brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme těsto. Z těsta děláme válečky asi 5 cm dlouhé, silné jako prst a rovnáme je na sádlem vymazaný plech. Dozlatova je upečeme v předehřáté troubě.

  3. Upečené buriášky spaříme vroucím mlékem a jednotlivé porce na talíři posypeme strouhaným tvarohem, ocukrujeme a omastíme rozpuštěným máslem. Buriášky podáváme s mlékem nebo kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy