Bullshot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 9 cl vodka 1 špetka pepř 1 kapka tabasco 1 kapka worchester 18 cl hovězí bujón 1 cl čerstvá citronová šťáva 1 špetka celerová sůl
Postup Bullshot recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme hovězí bujón - buďto z masa nebo z kostky. Zbavíme ho tuku a dáme vychladit. Připravíme si širokou sklenku s těžkým dnem typu highball nebo větší old fashioned glass. Šejkr naplníme asi do poloviny ledem.
Do šejkru vložíme všechny suroviny včetně dochucujících prostředků. Nápoj rychle protřepeme a společně s ledem nalijeme do připravené sklenky (rovněž je možné do sklenky vložit čerstvý led a nápoj na něj nalít přes sítko).
Koktejl Bullshot, který je dosti neobvyklé, ale velmi příjemné chuti, podáváme spíše jako raritu. Sklenku stavíme vždy na koktejlový ubrousek.