Bullshot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
9 cl vodka
1 špetka pepř
1 kapka tabasco
1 kapka worchester
18 cl hovězí bujón
1 cl čerstvá citronová šťáva
1 špetka celerová sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme hovězí bujón - buďto z masa nebo z kostky. Zbavíme ho tuku a dáme vychladit. Připravíme si širokou sklenku s těžkým dnem typu highball nebo větší old fashioned glass. Šejkr naplníme asi do poloviny ledem.

  2. Do šejkru vložíme všechny suroviny včetně dochucujících prostředků. Nápoj rychle protřepeme a společně s ledem nalijeme do připravené sklenky (rovněž je možné do sklenky vložit čerstvý led a nápoj na něj nalít přes sítko).

  3. Koktejl Bullshot, který je dosti neobvyklé, ale velmi příjemné chuti, podáváme spíše jako raritu. Sklenku stavíme vždy na koktejlový ubrousek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy