Bulharský salát z vepřového masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce ocet 1 ks cibule 3 ks rajče 1 ks feferonka 0 lžiček cukr moučka 2 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 lžíce rajský protlak 400 g vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř worchesterová omáčka podle potřeby olej na smažení
Postup Bulharský salát z vepřového masa recept
Postup přípravy receptu
-
Upečené vepřové maso (nejlépe kýtu) nakrájíme na kousky nebo na nudličky. Papriky omyjeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Feferonku nakrájíme nadrobno.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené papriky, opečeme a následně podusíme asi 10 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a podusíme doměkka. Všechno osolíme, přidáme rajčatový protlak a rozetřený česnek, opepříme, přidáme nakrájenou feferonkou a necháme vychladnout.
Nakonec salát s vepřovým masem okyselíme octem, osladíme, přidáme nakrájené maso, worchesterovou omáčku a všechno zamícháme.
Bulharský salát z vepřového masa podáváme s pečivem podle chuti.