Bulharský salát z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce ocet
1 ks cibule
3 ks rajče
1 ks feferonka
0 lžiček cukr moučka
2 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 lžíce rajský protlak
400 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Upečené vepřové maso (nejlépe kýtu) nakrájíme na kousky nebo na nudličky. Papriky omyjeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Feferonku nakrájíme nadrobno.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené papriky, opečeme a následně podusíme asi 10 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a podusíme doměkka. Všechno osolíme, přidáme rajčatový protlak a rozetřený česnek, opepříme, přidáme nakrájenou feferonkou a necháme vychladnout.

  3. Nakonec salát s vepřovým masem okyselíme octem, osladíme, přidáme nakrájené maso, worchesterovou omáčku a všechno zamícháme.

  4. Bulharský salát z vepřového masa podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy